Арабските емирства планират да построят град на Марс

Този месец на Световната правителствена среща на върха в Дубай Обединените арабски емирства (ОАЕ) обяви плана си да построи първия град на Марс до 2117 г.

Проектът Марс 20117 г. е дългосрочен. Човешките амбиции нямат граници и който успее да види през научните вярвания на този век, може да реализира най-важната човешка мечта“, казва виципрезидентът и министър-председател на ОАЕ Мохамед бин Рашид ал-Мактумq цитиран от „Вашингтон пост“.

Изказването е в подкрепа и пояснение на дръзкия план на правителството на ОАЕ, което смята и да засили в университетите обучението, свързано с космоса. Това се планира, за да се улесни в бъдещето пътуването между планетите и космическото пространство да стане достъпно за хората от Средния Изток.

ОАЕ представи концепцията си за град на Марс във виртуална реалност

"Небето в него е в различни оттенъци на червеното, златен паметник се издига на голям бял площад, пълен с хора, появява се съобщение за добре дошли от Обединеното правителство на Марс, гласящо, че пристигаме в Града на мъдростта, а годината е 2117", описва виртуалното преживяване Ен Би Си.

Градът е с размерите на Чикаго и има население от 600 000 души“, казва пред Ен Би Си Мохамед Ал-Гергави - министър на държавната администрация на ОАЕ и ръководител на научния изследователски комитет към Световната правителствена среща на върха.

Той обяснява, че трябва толкова време, защото град на Марс е като да отидеш на екзотичен остров – първо не всеки може. След време технологиите ще са напреднали, ракетите ще са по-добри и средата на Марс ще заприличва все повече на тази на Земята, така че да има достатъчно кислород и да бъде достъпна за повече хора.

ОАЕ планира да работи съвместно с други страни, за да постигне целта си и да създаде град на Марс до 2117 г.

На Земята е установена главно капиталистическа система. Със сигурност ще има капиталистически елементи, но ще трябва да създадем нещо уникално, което ще пасва на нуждите и средата на Марс“, казва министърът на държавната администрация на ОАЕ, Ал-Гергави.

Междувременно космическата програма на ОАЕ, която стартира през 2014 г., планира до 2021 г. да изпрати на червената планета космически кораб без екипаж, наречен „Надежда за Марс“ (Hope to Mars), за да направи актуално проучване.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини