Ръст на непълнолетните наркомани в Русия

За последните 5 години броят на непълнолетните наркомани в Русия се е увеличил с 60%, съобщи секретарят на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев. Според РИА "Новости", общият брой на употребяващите наркотици в Русия през тези години остава непроменен и възлиза на 640 000 души, но ръстът на малолетната наркомания буди сериозни тревоги.

По думите на Патрушев, през 2016 г. в Русия са извършени над 201 000 престъпления, свързани с незаконната търговия с наркотици. Иззети са били 22 т различни наркотични вещества.

Миналата година Министерството на здравеопазването е въвело нова система за тестване на учениците за употреба на наркотици, като резултатите от тях се вписват в здравните им карти. В началото на тази година в Държавната дума е внесен законопроект, даващ право на полицията и училищното ръководство да отпращат децата със „странно поведение“ на наркоанализ без съгласието на родителите им, а Съвета по правата на човека при президента предлага тестиране и на учениците без тяхно съгласие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини