Смолянски деца и младежи живеят с мисията "доброволец с чисто сърце"

Изображение 1 от 6

    Доброволци посетиха възрастни и инвалиди за поредицата празници в началото на март и им създадоха радост и настроение.Децата от Православния младежки център „Чисти сърца“ към храма „Висарион Смоленски“ от няколко години организират различни инициативи за хора в нужда и неравностойно положение от всички възрасти. Тази година те реализират инициативата „Мартенски празници“, в която създават празници за ощетените в дните когато останалите празнуват Първи март, Трети март, Осми март, Първа пролет и Благовещение.

    За да бъдат подкрепени тези „Мартенски празници“, Младежки православен център “Чисти сърца“ събра 248 лв. в благотворителната Коледна касичка в храм „Св.Висарион Смоленски“.

    На 1 март младежите посетиха дома за самотни възрастни хора в село Фатово.

    „Една от бабите ми заприлича на моята, много се зарадвах, пак ще дойда“, сподели Златка след посещението в Дома. Там тя и други доброволци, заедно с преподавателки от МПЦ „Чисти сърца“ пристигнаха със саморъчно изготвени гривнички-мартеници, скромна почерпка. Възрастните хора се зарадваха на подаръците и на табло с поздравителни картички, рисувани с помощта и на приятели от ПМГ „Васил Левски“ – Смолян. Самотните стари хора са повече от щастливи от срещите си с децата, те пък се радват, че могат да предизвикат у тях усмивка и желание за живот. От основаването на Младежката доброволческа организация през 2010, това е 16-то поредно посещение в Дома. Певиците от Съюза на инвалидите и акордеонистът им Златко Златев, гайдарят от „Чисти сърца“ Васко Кременаров разведриха деня на 40 баби и 38 дядовци, някои от тях излязоха на двора инвалидни колички, други от балкона и прозорците на стаите се радваха на детската глъч. Някои се хванаха на хорото, а най-изненадани от празника бяха две жени рожденички - Минка Асенова стана на 77г, а Светла Нанова на 65 г.

    С децата-членове на Съюза на инвалидите, младите доброволци също имаха празник, в който участваха над 80 майки и дечица. Председателката на Съюза Захаринка Славчева благодари на доброволците от „Чисти сърца“, които от 6 години подготвят тържествата за децата от Съюза. Най-веселата част за дечицата с увреждания бяха общите игри и подаръците от „Чисти сърца“ – книжки за оцветяване и флумастри, както и пролетни герданчета и гривнички.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини