Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ:Осъждаме търговията с гласове и действията на ДОСТ!

Ние, кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ, осъждаме остро опитите за търговия с гласове във всичките й форми и адреси, независимо дали избирателите се „вербуват“ с политическо влияние, пари в брой или пакети с ориз. Поздравяваме органите на полицията за бързата и адекватна реакция при разкриването и изземването на продукти с логото и номера на бюлетината на партия ДОСТ, предназначени за раздаване срещу подкрепа на вота. Подобни уродливи явления са грубо посегателство над правото на избор и волеизлияние на българските граждани, гарантирани им от Конституцията, и следва да бъдат разобличавани публично и наказвани с цялата строгост на закона. Категорични сме, че купуването на гласове не може да бъде оправдано или омаловажено по никакъв начин, а извършителите му – оневинени с каквито и да е аргументи. Търговията с гласове има криминогенен произход и трябва да бъде квалифицирана като такава, защото разклаща устоите на демокрацията и правовия ред в държавата. Не е работа на политиците да разследват кой стои зад скандала със затворения хранителен склад. Това е ангажимент на полицията и прокуратурата, и ако искаме те да го изпълнят, нека да не изпадаме в излишна патетика. Все пак очакваме да чуем позиция от външния министър и правителството относно недопустимото изказване на социалния министър на Турция. Предизборната кампания е тест за здравомислие и морална пригодност на политическите партии. Начините, по които се води, показват дали една партия излиза на терена само за един мач или възнамерява да играе в цялото първенство. И в двата случая обществената нетърпимост, а не кресчендото на кандидатите за депутати, е била и ще бъде основният инструмент за противодействие на търговията с гласове.

Това съобщиха от местната централа на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Cc
    cCc
    2 -1
    13:44, 7 мар 2017
    Ние сме подкрепяли досега ДПС, но след изгонването на г-н Местан от Движението останахме шокирани и разочаровани.ДПС има две лица. Едното е лицето на хората, които са вярвали в идеалите. Другото е уродливото лице на Сараите, които използват Нашия глас, за да обслужват интересите на олигархията и мафията.
  • 2
    Цо
    Цонко
    2 0
    14:52, 7 мар 2017
    Навсякъде в Европа отдавна изметоха комунистически боклуци окончателно от власт и мигновенно държавите дръпнаха напред. У нас има обратна еволюция. Искаме още петолъчки и копейкаджии на власт.БКП-БСП,ДПС,ГЕРБ,АБВ и други.При толкова заблуден народ какво очакваш само да говори , че иска да е на власт само по себе си е срамно и нагло . След като три пъти фалираха държавата и обраха спестяванията на хората младеците по гурбет съсипаха народа, сега пак ли са огладнели че искат още. Позорно и отвратително .
  • 3
    Цо
    Цонко
    1 -2
    15:18, 7 мар 2017
    ДОСТ набира сили и ще става все по-силна!!!
  • 4
    [
    [
    1 0
    15:44, 8 мар 2017
    Цонко я кажи кои не са БОКЛУЦИ та да гласуваме за тях
Последни новини