Жена се довери на телефонни измамници, олекна с 27 хиляди лева

44-годишна смолянчанка е станала жертва на телефонна измама в размер на 27 хиляди лева и около 100 грама злато, съобщиха преди малко от пресцентъра на ОДМВР-Смолян. Сигналът е получен около 14.15 ч. в РУ-Смолян. Живеещата на централната улица „Хан Пресиян“ 44-годишна жена около 11.30 ч. е получила обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. Той я е въвел в заблуждение, използвайки един от основните „сценарии“ за извършване на телефонна измама, че протича полицейска операция за залавянето на измамници. За да бъде успешна въпросната операция, е необходимо жената да предаде парите и ценностите на мним „полицейски служител“. След което потърпевшата оставила паричната сума и ценностите на пейка пред жилищния блок. По-късно тъжителката е разбрала, че е станала жертва на телефонна измама и незабавно е сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.
Във връзка с поредния случай на телефонна измама Областната дирекция на МВР-Смолян горещо напомня на жителите на областта следното:
Не забравяйте, че щом получите телефонно обаждане, което е свързано с искане или даване на парична сума, вие винаги можете да затворите слушалката, да прекъснете разговора, да се свържете с близък, съсед или с полицията на безплатния телефон за спешни повиквания 112, или в директния разговор с измамника да кажете, че това е измамна схема, за която сте чували по телевизията. Това обстоятелство ще накара мошеникът да се откаже и да позвъни на друг „абонат”! Не забравяйте, че по телефона не бихте могли да пострадате, ако прекъснете разговора!

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини