Човекът, който два пъти обиколи Луната: Отиваш в рая, когато се родиш

  Частна космическа компания наскоро обяви, че ще вози космически туристи на обиколка около Луната. Но не само шепа милионери ще отиде там. Във вторник, Конгресът прие първия голям бюджет на НАСА за почти седем години, като НАСА трябва да стигне до Луната до 2021 год.

  Джим Ловъл вече е виждал Земята от орбитата около Луната. Астронавтът е прелетял около Луната два пъти. Веднъж - по време на Аполо 8 - първата лунна мисия с екипаж и първата, която вижда обратната страна на Луната. И отново - на Аполо 13, когато за първи път се случва авария извън орбитата около Земята, но корабът успява да се върне благополучно след обиколка на Луната.

  По време на обширно интервю, попитали Ловъл има ли момент на Аполо 8, за който той би искал да разкаже повече. Отговорът стъписва всички. 

  Apollo 8 била изстреляна с гигантската ракета Saturn V на 21 декември 1968 г. в, както го нарича Ловъл - "оживен момент" за планетата. "Продължаваше Виетнамската война, която не е популярна война, особено сред по-младите хора" разказва Ловел за Business Insider. "Имаше бунтове, имаше две убийства на видни хора по време на този период, и така нещата изглеждаха зле в страната." Въпреки всичко НАСА работи по ангажимента си, поет през 1961 г. към президента Джон Ф. Кенеди - да изпрати хора на Луната преди края на десетилетието. "И това се случи", казва той.

  Но Ловел и неговите двама колеги от екипажа - Франк Борман и Бил Андерс, скоро разбрали, че са имали нещо повече от "просто" космически полет.

  "Трябва да се помни, ние донесохме снимка на Земята от 386 242 километра),  И фактът е, че това ти дава различна перспектива на Земята, когато я виждаш триизмерна между Слънцето и Луната, и започваш да се осъзнаваш колко малка и колко значима е", разказва той. "Като поставя палеца си на прозореца, можех напълно да я скрия, и тогава осъзнах, че зад палеца ми, с който скривам тази Земя, и има около 6 милиарда души и всички те се стремят да живеят там."

  Ловел казва, че това е моментът. в който били засети семената, който покълнали и разцъфтели, след като се върнал на Земята. "Имах такива мисли за собственото ни съществуване тук във Вселената. ... Хората често казват: "Надявам се да отида в рая, когато умра", казва той.

  "В действителност, отиваш в рая, когато се родиш", описва Ловъл забележителното положение, в което се намираме: на уютна скала, която се носи през безкрайния пуст и недружелюбен космос. 

  "Пристигате на планета, която има най-правилната маса и има гравитация, съдържа вода и атмосфера, които са много необходими за живота", казва той. "И като пристигнете на тази планета, която е в орбита около звезда на точното разстояние - не твърде далеч, за да е твърде студено, или прекалено близо, за да твърде горещо - и на точното разстояние, за да абсорбира енергията на тази звезда и след това, с тази енергия, животът да се развие тук."

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  10 юли 2020
  Последни новини