С каба гайди горди чепеларци посрещнаха Радо Янков на летището в София

Изображение 1 от 2

    Късно снощи на летище София горди чепеларци посрещнаха носителя на световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за сезон 2016/2017г. – Радослав Янков. С развълнувани лица и много трепет, под звуците на родопски гайди и песни, с пита и мед, шампионът от Родопа планина бе приветстван на родна земя.

    Тази година бе много успешна за Радослав, който четирикратно се качи на почетната стълбичка. Тези му класирания допринесоха за извоюването на второто място в генералното класиране за Световна купа в паралелните дисциплини в сноуборда. А класиранията му в паралелния гигански слалом го направиха носител на малкия кристален глобус в тази в дисциплина.

    Той не случайно доказа, че е един от най-добрите в световния елит. По този начин той си осигури участие в предстоящите Олимпийски игри в Пьонгчан – Корея.

    Изви се и кръшно хоро, което пристигналите от родния му град хора, подхванаха на летище София.

    Официално посрещане на шампиона община Чепеларе организира на 22 март. В 17.30 часа на площад "Олимпийски" жителите на родопския град ще окажат почит на Радослав Янков и на биатлонистите, прославили Чепеларе Антон Синапов и Димитър Герджиков

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини