37 катастрофи през март, четири от тях тежки, с четирима ранени

През месец март 2017 година на територията на област Смолян са възникнали общо 37 пътнотранспортни произшествия. От тях 4 са били тежки с 4-ма ранени участници в движението, без загинали, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Смолян.
За подобряване на безопасността на движението и контролната дейност на територията на областта служителите на “Пътна полиция” са провели 39 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол”, които се осъществяват в условията на видеозаснемане.
Нарушенията за превишена скорост, установени с мобилни автоматизирани технически средства от пътните полицаи на територията на ОД МВР - Смолян общо са 651, за които са съставени 651 фиша.
През март служителите на “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян са констатирали общо 1689 нарушения, за които са съставени 327 акта и 1185 фиша.
Най-често извършваните нарушения са за превишена скорост - 661. В 14 случая е констатирано шофиране след употреба на алкохол, съставени са актове. 11 са образуваните досъдебни производства за шофиране под въздействие на наркотични вещества.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини