Милка Манева със сребро от Олимпиадата в Лондон

Смолянчанката Милка Манева може да донесе сребърен медал за България от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а година. Това става ясно след новите разкрития за положителни допинг проби на спортисти, взели участие на турнира по вдигане на тежести. Информацията официално е оповестена на сайта на Българската федерация по вдигане на тежести.

В Лондон Милка Манева завърши пета в категория до 63 килограма, но след две дисквалификации през януари се изкачи до трето място. Международният олимпийски комитет обяви, че смятаната доскоро за златна медалистка Светлана Царукаева, оригинално завършила на второ място, е уличена в употреба на забранената субстанция туринабол.

Самата Милка Манева обаче все още няма официално потвърждение за резултатите и евентуалното пренареждане на класирането. Пред СмолянБгвести тя заяви, че в момента публикуваните данни са просто една статистика, а тя ще се поздрави истински със среброто, когато получи официалните документи.
МОК очаква Международната федерация по вдигане на тежести да обяви санкциите официално, за да бъде пренаредено крайното класиране, сочи още информацията на Българската федерация по вдигане на тежести. Когато това се случи, Манева ще стане първата българска щангистка с медал от олимпийски игри. В Лондон тя завърши с двубой от 233 (102/131) килограма и по настоящем изостава само от канадката Кристин Жирар, която вдигна общо 236 (103/133) килограма.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини