Ето точно какви данни събира Windows 10 за потребителите си

Изображение 1 от 2

    Уточнението идва от самата компания Microsoft, която заедно последните промени в своята политика за конфиденциалност, публикува и пълен списък с потребителските данни, които нейната операционна система събира на базово ниво.

    Шпионската истерия, която възникна малко след пазарния дебют на Windows 10, като че поотшумя с времето, но едва ли е забравена изцяло от потребителите, които държат на своето лично пространство. Дали техните притеснения са основателни или не е въпрос, по който все още се спори, но поне не може да се отрече, че Microsoft от време на време взема някои мерки, за да поуталожи страховете на хората. След последните промени в своята политика за конфиденциалност, софтуерният гигант публикува и информация за това какви точно потребителски данни се събират и обработват от операционната система Windows 10. 

    Както отбелязва ръководителят на Windows отдела в Microsoft Тери Майерсон (Terry Myerson) в официалния блог на платформата, компанията за първи път публикува пълен списък на диагностичните данни, събирани на базово ниво. Освен това се представя и подробна сводка за събраната информация за потребителите както на основно, така и на пълното ниво на диагностиката, подчертава също мениджърът.

    Съответният инструмент за по-пълно управление на събираните от Windows 10 данни ще бъде представен заедно с обновлението Creators Update, което ще излезе официално следващата седмица, става ясно още от официалната информация. 

    С негова помощ потребителите ще могат да избират данни на какво ниво да бъдат събирани в различни аспекти – базов или пълен. Освен това е било намалено количеството обработваеми събития, а обемът на събираните на базово ниво данни е намален два пъти, твърдят още от Microsoft.

    Източник: pcworld.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини