Без дъжд и до 20 градуса днес

Неделя ни посреща с малка вероятност за валежи и с увеличение на температурите спрямо събота. През деня ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са межу 15 и 20 градуса.  В София термометрите ще достигнат 16 градуса, а на места като Пловдив и Сандански се очакват до 20 градуса. 

По Черноморието ще има променлива облачност и ще духа умерен вятър от северозапад, който обаче ще отслабне в следобедните часове. Облачността ще е променлива. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 13 и 15 градуса, до 13 градуса във Варна, а в Бургас - 14 градуса. Температурата на морската вода е между 9 и 10 градуса, а вълнението - около 2 бала.

В планините ще е ветровито и студено. В по-ранните часове ще духа силен вятър от север-северозапад, който ще отслабне до умерен след обед. Ще има разкъсана облачност, но на места ще е предимно слънчево. В Стара планина и масивите в източната част на страната над 1500 метра ще превали сляб сняг, под тази височина ще има слаб дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е 7 градуса, а на 2000 метра - около нулата. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини