Засилен контрол по пътищата

Засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение започва от днес до 23 април, информира МВР.

Мерките на Пътна полиция се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL.

В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

След обяд от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по главния път София - Варна в района на Търговище, както и на строителна техника.

Причината е осигуряване на безопасност на движението заради очаквания интензивен трафик в края на почивните дни, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

По републиканската пътна мрежа ще има засилено полицейско присъствие,ще бъдат проведени и специализирани полицейски операции. В някои участъци ще бъде осъществяван и контрол за скоростните режими.

Особено внимание ще бъде обърнато на безопасността на движението в малките населени места, по третокласните и общинските пътища. Акцентът при проверките на контролните органи ще бъде върху употребата на алкохол, упойващи вещества и управление от неправоспособни водачи, допълниха от Дирекцията.

Задръстване има на магистрала „Хемус” в посока София. То започва от отбивката за Ботевград. Задръстването е заради ремонт в тунел „Ечемишка”. В тръбата движението се осъществява само в едната лента. След това движението е нормално.                                  

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини