Нинова поиска замразяване на новите заплати на депутатите със задна дата

Да се замразят със задна дата от края на 43 НС заплатите на депутатите от новия Парламент, които са повишени със 693 лева, предложи от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова при първото си изказване след клетвата на новите депутати. Не е морално в период, в който българите имат затруднения, нашите заплати да растат. Това предложение не е популизъм, а солидарност, съпричастност и личен пример, посочи Нинова. Тя твърдо заяви, че БСП ще е опозиция в 44 НС. „Ние сме политическа и управленска алтернатива на партия ГЕРБ.“, каза лидерът на БСП. Тя посочи, че близо 1 млн. българи вярват, че БСП носи промяната. „Поемаме отговорност да вземаме решение за бъдещето на страната и нашите сънародници, в момент в който текат сложни геополитически промени на Балканите и в света. Във външната ни политика това означава гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен и силен Европейски съюз.“, посочи Нинова и прикани всички партии в този парламент да се обединят около тези приоритетни точки за страната.

„За икономика не на монополи, а на малкия и среден бизнес, уважение към чуждите инвеститори, но гаранции за българските производители.“,посочи като приоритет в работата на БСП Нинова.

Тя обяви, че скоро социалистите ще внесат Закон за храните, За държавните и общинските предприятие и искане за изслушване на КЕВР с въпрос “за чии интерес работи комисията -на монополите или на гражданите“. Нинова призова още за спиране на закона за училищното и предучилищното образование, защото по думите й този закон е „създал хаос“ и обяви, че БСП ще внесе предложение за изменение на Закона. Нинова обаче посочи, че партията ще подкрепи

намеренията за повишаване на учителските заплати, макар да смята, че това няма да реши проблемите в образованието.

Друго предложение, които отправи е за и преизчисления на всички пенсии като алтернатива на повишението на минималната пенсия.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини