"Сливи за смет" отлетя от Бостина за Москва

Изображение 1 от 3

    Спектакълът "Сливи за смет" на Център за изкуства "За Родопите" - Бостина е поканен за две представления в Москва от Българския културен институт в руската столица. Това обяви режисьорът Петър Тодоров.
    На 22 април, събота, "Сливи за смет" ще бъде представен от 12 часа в Библиотеката за международна литература в Москва, а от 16 часа - в салона на Българския културен институт.

    Спектакълът е с кукли за деца и възрастни с участието на Десислава Минчева. Сценарист, режисьор и продуцент е Петър Тодоров, а художник на куклите и декора е Ханна Шварц. В спектакъла е използвана българска народна музика, както и авторска музика на Георги Андреев.

    "Сливи за смет" е спечелил редица награди. Сред тях за "Най-добър българоезичен спектакъл" от международното жури на 19-я международен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив, септ. 2010 г, първа награда за "Най-добър български спектакъл" от холандското жури на 19-я международен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив, септ. 2010 г, номинация за Националните награди на САБ “Икар 2011” на Десислава Минчева в категория “Куклено изкуство”. И още награда за "Най-добра женска роля" на Десислава Минчева на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник”, Ямбол, април 2011, награда за "Сценография и кукли" на Ханна Шварц на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник”, Ямбол, април 2011, награда за "Най-добро актьорско изпълнение" на Десислава Mинчева на Международния театрален фестивал “Вълшебната завеса”, Търговище, май 2011 г.

    Спектакълът е представeн досега с над 170 представления в България, Гърция, Италия, Германия, Турция, Израел, Испания, Сърбия, Индия, САЩ, Русия.

    СмолянБгвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини