4000 държавни служители уволени за ден в Турция

В Турция в събота бяха отстранени от длъжност почти четири хиляди държавни служители в рамките на нова чистка.

Турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли м.г., предадоха Франс прес, Ройтерс и БТА, позовавайки се на турския Държавен вестник.

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията.

Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани.

Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение.

"Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тези наши съседи се учат от методите на гроб!!!! Не си с нас ? Айде в къщи...... Няма хора няма проблеми !
Последни новини