Пампорово открива летния сезон с Байк Фест с международно участие

Изображение 1 от 4

    От 22 до 25 юни Пампорово ще е домакин на Байк Фест. Организаторите обещават четири дни в планината, изпълнени с много каране, емоции и приятни изненди.

    След двегодишна пауза, страната ни отново ще бъде домакин на състезание от календара на Международния колоездачен съюз и то в най-високия клас 1. Очаква се силно международно участие, точки за световната ранг листа и доста примамлив награден фонд. Голямата новина за любителите на планинското колоездене тази година е, че байк зоната се разширява почти двойно, тъй като Пампорово и Чепеларе ще заработят заедно и през лятото. А амбицията е Велопарк Пампорово-Мечи чал да се превърне в най-голямата и развита байк зона в Източна Европа. Байк парка тази година ще разполага с 3 състезателни трасета за спускане и много ендуро пътеки, очакващи с нетърпение първите колоезадчи.

    По време на Пампорово Байк Фест от 22 до 25 юни ще се случат много интересни неща. На първо място е Международното състезание по спускане от клас 1 на UCI. Ще се проведе и втори кръг от българските Даунхил серии, ще има Национален шампионт по форкрос, ще се проведе и втори кръг от детските серии по спускане. Със събитието официално ще бъде открит летния сезон в Пампорово - Мечи чал.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини