Грандиозен Парад на Победата в Москва (Пълен запис)

Изображение 1 от 2

    В Москва приключи тържественият военен парад за Деня на победата над хитлерофашистка Германия. По Червения площад дефилираха 10 000 военни и 114 единици наземна бойна техника. Авиацията не участва заради неблагоприятните метеорологични условия, съобщи руското министерство на отбраната. Самолетите и хеликоптерите, които трябваше да се включат в парада, са се върнали в базите си. По-рано беше съобщено, че в парада ще участват 72 екипажа: стратегически и далекобойни бомбардировачи Ту- 160, Ту-95МС и Ту-22М3, изтребители, между които и най-новите Су-35С, фронтови бомбардировачи и щурмови самолети, учебно-бойни самолети Як-130, военно-транспортни машини и самолети цистерни. Запланувано беше също над Червения площад да прелетят хеликоптери Ми-26 и Ми-8АМТШ, Ми-28Н, Ка-52 и Ми-35М.

    Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, бе представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА", пишат БТА и ТАСС. По традиция в механизираната част на парада се откроява танкът от Великата отечествена война "Т-34". След него преминават многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3". След тях минава и колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

    На парада присъстват руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини