Силвия Лободова е библиотекар на годината, най-добрата библиотека е при ОНЧ "Просвета" - Златоград

    Силвия Лободова - секретар-библиотекар в малката селска библиотека при НЧ "Пробуда-1967" в село Пловдивци беше определена за библиотекар на годината в Смолянска област. Конкурсът обявен от Регионалната библиотека "Николай Вранчев" - Смолян съвместно с Областната управа и тази година излъчи специалистът дал най-голям принос към развитието на библиотечното дело. Силвия Лободова активно работи с деца за стимулиране навиците за четене, чрез различни форми. Освен това е реализирала проект "Подвижна библиотека", с който участва в Петата национална конференция "Насърчаване на грамотността и четенето".
    Другата номинация за библиотекар беше за главния библиотекар в ОНЧ "Просвета-1908" - Златоград Зорка Хаджиева. Тя получи грамота и уникалното издание на народни песни от Средните Родопи.
    Библиотеката при златоградското читалище беше определена за библиотека на годината. Тя има водещо място по посещаемост и читаемост в цялата Смолянска област. Специалистите работят активно с различни групи читатели. Освен това библиотеката успешно е реализирала проект "Зелена академия в читалищната библиотека".
    С конкурса за библиотекар и библиотека на годината и награждаването на победителите библиотечните специалисти отбелязаха днешния си професионален празник - 11 май. Тържеството се състоя в изкуствотеката на РБ "Николай Вранчев" - Смолян.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини