Пхенян изстреля ракета. Тръмп: Русия няма да се зарадва

Северна Корея направи пореден балистичен тест, съобщи АП. Пхенян е изстрелял неустановена по вид ракета. Това е станало от секретен военен полигон, разположен в района Кусон на западното крайбрежие на страната, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на военни източници от Южна Корея.

Според агенция Йонхап, с която военните контактували по телефона, вероятно става дума за балистична ракета. Тя е била изстреляна от областта Кусон.

От Токио уточниха, че изстреляната от Пхенян балистична ракета е прелетяла около 700 км по много висока траектория за 30 минути, преди да падне в Японско море, съобщи Киодо. Според генералния секретар на японското правителство Йошихиде Суга ракетата е паднала в международни води.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че Русия няма да се зарадва за последното изстрелване на ракета от Северна Корея, която е паднала по-близко до територията на Русия, отколкото до японска.

Това се казва в официално съобщение на говорителя на Белия дом Шон Спайсър.Той не пропусна да припомни, че поредната провокация от Северна Корея изисква да се действа по-твърдо срещу комунистическия режим.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини