Позиция на Коалиция за развитие на Община Смолян

Във връзка с последните събития в ОбС на Смолян и информации в медиите, от КРОС смятаме за крайно неуместен факта, че кметът Николай Мелемов обвинява постоянно опозицията за собствените си неуспехи и провали в управлението на града.ГЕРБ има мнозинство в Общинския съвет и при това положение той би могъл да прокарва и приема с мнозинство всички свои решения, без да търси виновници.

Имаме опасения, обаче, че от началото на своя мандат кметът Мелемов не работи за интересите на града. Община Смолян работи вече пети месец без одобрен бюджет, тъй като проектът на бюджет беше внасян на заседания без обществено обсъждане и в нарушение на законовите процедури. КРОС няма да подкрепи бюджет, в който близо 4 700 000 лв. са предвидени за сметопочистване и сметосъбиране. Според нас това е ощетяване на гражданите на Смолян.  Тези дейности струват от 700 000 до не повече от 1 000 000 лв. Ако разходите за боклук бъдат намалени с 4 млн. лв., то тогава КРОС би подкрепил бюджета на общината. Не приемаме за партньор човек, който подарява на конкретна фирма 3 700 000 лв. при това тежко финансово състояние на общината.

Нямаме нищо против изграждането на втори воден цикъл на Смолян. Но няма да подкрепим старта му, защото без приет бюджет на общината, не е законно да се правят разходи за каквото и да било.

И ако някой иска увеличаване на парите за спортни и културни дейности, то това сме именно ние от КРОС. Тази позиция сме заявявали многократно още от създаването си – бюджетът да бъде балансиран и средства да се харчат за култура и спорт, вместо за сметопочистване. За да се създадат добри условия за живот и да се спре обезлюдяването на нашия град. Именно предложение на КРОС е бюджетът за спорт за 2016г. да се увеличи от 15 000 до 100 000 лв. И нещо повече - за 2017 г. предлагаме той да бъде разделен 100 000 лв. за спортните клубове и 51 000 лв. за спортни дейности, от които ще имат полза всички граждани на Смолян. Няма да допуснем да се разпространява невярна информация и инсинуации в обратен смисъл.

Ако г-н. Мелемов няма визия за развитието на градаи не се справя със задачите си, което той постоянно демонстрира вече втора година от мандата си, то нека подаде оставка. Но КРОС отказва да носи отговорност за неговите провали.

2.06.2017г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини