Борисов се ангажира да помогне на миньорите от „Оброчище“

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на стачния комитет на миньорите от манганова мина "Оброчище", които от няколко дни протестират заради неспазване на колективния трудов договор от страна на концесионера, съобщават от ГЕРБ.

Борисов се ангажира лично да бъде анализиран юридически концесионния договор от работна група на Министерството на енергетиката, а утре на място да пристигне представител на министерството, който да уточни ситуацията с протестиращите миньори.

Те настояват за изпълнение на колективния трудов договор, който предвижда редовно изплащане на заплатите им, осигуряване на топла храна или на ваучери, осигуряване на работно облекло или, ако неизпълнението продължи, разваляне на концесионния договор.

Народният представител Живко Мартинов е ангажирал и председателя на правната комисия в НС Данаил Кирилов за анализ на концесионния договор, както и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да се помогне на миньорите.

Междувременно стана ясно, че премиерът лично е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за рпазследване на случая.

.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини