Жълт код за опасно време и в Смолян, вземете си чадърите

Жълт код за опасно време е обявен в 10 области на страната, в това число и Смолян. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевични бури. В отделни райони на областта количествата ще се значителни - около и над 20 л/кв.м., прогнозират от НИМХ.

Днес от запад на изток ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна и на много места, преди обяд в Западна България, а по-късно в останалата част от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, главно в Дунавската равнина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

И над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 14°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини