50 адвокати консултират безплатно бедни в Хасково

Изображение 1 от 4

    Регионален център за консултиране и правна помощ отвори врати в Хасково. Той е към местния Адвокатски съвет и е 8-ми поред в страната.

    От услугите на 35-50 адвокати ще могат да се възползват хора от уязвими социални групи от областта. Юристите ще предоставят безплатна правна помощ под формата на правни съвети и консултации по граждански, изпълнителни, наказателни и административни производства. Доходите на ползвателите не трябва да надвишават линията за бедност, тоест не повече от 314 лева месечно.

    Кандидатите трябва да подадат молба-декларация и да приложат документ, удостоверяващ доходите и други. Хората, които не отговарят на изискванията, могат да бъдат насочени за ползване на горещия телефон за правна помощ 070018250.

    На откриване на центъра присъстваха председателите на Националното бюро за правна помощ Елена Чернева, на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателите на Окръжен съд Миглена Тянкова, на Районен съд Мария Ангелова, и на Административния Хайгухи Бодикян, ръководителите на Окръжна прокуратура Иван Стоянов, на Районна Румен Сираков. Сред присъстващите бяха представители на „Социално подпомагане“, Бюрото по труда, Регионална служба по заетостта, Дом за медико-социални грижи за деца, Дома за стари хора, НОИ, полицията.

    Центърът се намира на ул. „Хан Кубрат“ 8, ет. 5 и ще работи всеки вторник и четвъртък от 9 до 12 и от 13:30 до 16:30. При необходимост срещи ще могат да се провеждат и в останалите работни дни, което ще бъде обявено на сайта на Адвокатската колегия в Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      Топчо
      8 -1
      17:55, 15 юни 2017
      Тези тясни тясни лели,специалстки по общите приказки, ще ме консултират ли по един голям казус?
    • 2
      Зо
      ЗОЯ
      13 -1
      20:55, 15 юни 2017
      Злата караджова какво прави там!Боже боже,тя от къде е там.
    Последни новини