Жеги от 46 градуса по Целзий отмениха полети в САЩ

Самолетни полети бяха отменени във Финикс, САЩ, заради рекордни жеги от 46 градуса по Целзий. Очаква се на 21 юни температурите да достигнат 49 градуса.

При такива условия двигателите на самолетите не работят нормално и близо 50 полета бяха отменени, съобщи Нова телевизия. 

В сила е предупреждение към населението за повишен риск от топлинни удари, схващания по време на шофиране и други опасности, свързани с необичайна жега.

Очаква се времето да остане такова до събота.

Междувременно близо 700 души са потърсили медицинска помощ в Япония със симптоми на тежки топлинни удари в периода 12-18 юни заради необичайно горещото време в страната, като двама от тях са починали. Това е почти със 100 човека повече в сравнение с предходната седмица, съобщават от японското Главно пожарно управление, които изпълнява и функциите на бърза помощ, съобщи БГНЕС.

По данни на службата от всички 700 човека няколко десетки са били приети в болница. През май от топлинен удар починаха други двама души.

Независимо от настъпването на дъждовния сезон, в голяма част от Япония времето е горещо, като температурите на много места превишават 30 градуса по Целзий.

Миналата година заради горещините загинаха над 100 човека, а десетки хиляди бяха настанени в болница. Около половината пострадали са хора над 65 години, получили топлинен удар в дома си заради отказ да включат климатика.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини