Букмейкърите в Англия загубиха 1 милион лири от ясен мач

Букмейкърите в Англия загубиха внушителните 1 милион лири, след като феновете на петодивизионния Уеймут разбрали, че отборът ще играе с юношите срещу Ръшдън & Даймъндс.

Възползвайки се от незнанието на букмейкърите, феновете на Уеймут с болка на сърцето заложили против любимия си отбор. Така катастрофалната загуба с 0-9 била доста по-лесна за преглъщане, тъй като всички прибрали големи печалби.

Заради тежкото финансово положение на отбора, титулярните играчи не са получавали заплата от началото на годината. Последната капка била, когато разбрали, че нямат дори медицинска застраховка за домакинския си мач срещу Ръшдън & Даймъндс. Затова те обявили стачка и треньорите били принудени да пуснат в игра 17-годишни младежи.

За отрицателно време срещата се превърнала в най-залаганото събитие на острова. Нищо не подозиращите букмейкъри трябвало бързо да намалят коефициентите си, а някои дори да прекратят залозите за този мач, но въпреки това били осъществени масивни залози.

Пожелал да остане анонимен комарджия споделя, че в петъка преди мача тичал от една заложна къща до друга, залагайки хиляди лири.

"Още като почна да изтича информацията в петък вечер, че може би ще играе изцяло юношески отбор, започнахме да залагаме. Заложихме в местните букмейкъри, а след това започнахме да пътуваме в съседните градчета и да залагаме и там", казва той пред вестник Таймс.

"След това започнахме да звъним на приятели из страната и да им казваме да залагат вместо нас. Дори и когато коефициентът почна да пада, продължихме да залагаме хиляди, защото нямаше начин отбор от 17-годишни момчета да спечели".

Само в онлайн заложната къща Бетфеър са били разменени залози от около 680 000 лири. Първоначално залогът за победа на Ръшдън бил около 15-8, а в събота паднал до 4-6, а много букмейкъри изобщо спрели да приемат залози.

"Обикновено на подобен мач се изплащат 30-40 000 във всички заложни къщи общо. Но само ние изплатихме около 100 000, а сме около 20 % от индустрията", заяви говорител на Корал и добави, че букмейкърът е сменил коефициента, след като е разбрал за пускането на младежите.

"Подозряхме нещо в събота сутрин, след като видяхме необичайния брой хора, които залагат. Успяхме да съкратим коефициентите, така че не беше прекалено лошо", каза пък говорител на Ладброкс.

Според журналистът на Дъ Рейсинг Пост Стив Палмър, мачът се е превърнал в центъра на заложната вселена.

"Мачовете от по-долните дивизии са едно от местата, където феновете могат да имат предимство пред букмейкърите. Те могат да имат по-добра информираност и могат да хванат букмейкърите по бели гащи", казва Палмър.

От заложната къща Тотеспорт са били едни от първите, които са преустановили залозите на този мач.

"Махнахме мача веднага след като видяхме, че хората явно знаят нещо повече от нас. Свикнали сме на такива неща в по-долните дивизии, защото отборите могат да пострадат финансово и изведнъж няколко ключови играчи да не играят", заяви говорител на Тотеспорт.

"Нещата не са като във Висшата Лига, където новините се разпространяват навсякъде. Сигурен съм, че има хора, които са се възползвали много добре от тази ситуация".
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини