Смолянски автобуси с протестиращи тръгват за площад „Александър Невски” на 5 юли

Синдикалните членове на Федерацията на служителите в МВР от Смолянско в момента се организират за участие в националния полицейски протест на 5 юли в София.

Това съобщи специално за СмолянБгвести председателят на 47-о дружество на СФСМВР при РПУ-Смолян Михаил Узунов. Няколко автобуса с протестиращи – полицаи, пожарникари, волнонаемни, ще потеглят в 6 часа сутринта от паркинга пред храм „Св.Висарион Смоленски”.  „В момента се организираме, в протеста ще участват само хора, които са в почивка. Събираме се и потегляме”, каза Узунов.

Полицейските синдикати смятат за недостатъчно заявеното от премиера Бойко Борисов за нови униформи на служителите на реда и за гориво. Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи и заяви, че ще се осигурят 5 млн. лв. за гориво.
 
Според зам.-председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин основното искане на полицаите остава повишение на заплатите с минимум 15%, а насроченият протест за 5 юли не се отменя.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини