Невестулка гризе кабели под земята, техниците на Еском влизат в ролята на спасители

Изображение 1 от 2

    В Смолян екип на Еском спаси защитен вид малък хищник, който направил доста поразии по подземната комуникационна мрежа на компанията.

    Момчетата от Еском са от малкото, които надничат в подземния свят на Смолян. Под шахтите, в тъмнината на тунелите често се крият какви ли не изненади. Техниците не веднъж са се сблъсвлали в тъмното с плъхове големи колкото котки. Сигнал за авария на интернет връзка ги отвежда до една от шахтите. По неясни причини новата сграда на Южноцентрално горско предприятие няма онлайн връзка със света. Пръв в тъмния тунел влиза Любен Карамитев и започва да търси повредата. На излизане младежът чува някакво свистене. Шефът им Сергей Бозинарев изведнъж забелязва тъмен силует. Първоначално решава, че е котка, но тогава малкото животинче решава да им се разкрие в пълната си прелест. Без страх застава върху кабелите и с любопитсво наблюдава действията на мъжете. Пухкавата топка дори не се бои от светкавиците на телефоните, които момчета вадят, за да снимат.

    „Все едно нарочно позираше и показваше бялото си коремче”, казват с усмивка служителите на Еском. Като специалисти те веднага разбират, че именно това животно е причина за аварията. С острите си зъби то е прекъснало кабелите. Въпреки пакостите, които е направило, момчета не си и помислят дори да убият животното. Напротив - повече от час се борят да го измъкнат от шахтата. Дори му пускат зелени клонки, от които то без страх хрупа. След неуспешни опити да го измъкнат, момчетата решават да направят ръчна примка. Оказва се, че най-добри траперски умения има Георги Марков. Той успява да измъкне малкия хищник. Следва секунди оглед на светло, който показва, че са си имали работа с невестулка. След миг рядкото и защитено животно вече се е шмугнало свободно в храстите, а момчета си тръгват доволни. Хем отстранили повредата, хем спасили животинката да не се нарани в лабиринта от какви ли не кабели и съоръжения в подземните тунели.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини