Китайци харесаха черешите и лозята на хасковска област

Изображение 1 от 2

    Сътрудничество в областта на земеделието и по-специално в овощарството търсят представители на китайската провинция Фу циен в хасковски регион. Това стана ясно при срещата на областния управител на Хасково Станислав Дечев с гостуващата му днес чужда делегация от ръководството на Народния конгрес на Южнокитайската провинция .

    Отглеждането на български сортове череши, вишни, други овощни видове и лозя, са във фокуса на вниманието на китайците. Гостите са поискали и преки контакти с български производители на гъби.

    Делегацията е водена от председателя на Народния конгрес на провинцията Чен Хуа.

    Областният управител е представил потенциала на региона и е поел ангажимент да осъществи контакти между хасковски производители и китайски фирми за износ на българска земеделска продукция във Фу циен. Освен това китайската делегация е заявила и огромния туристически интерес на своите сънародници към България и по-конкретно към археологическите, историческите и културните забележителности на Хасковска област.

    На финала на срещата Станислав Дечев е получил покана от председателя на Народния конгрес за участие в традиционното търговско изложение в провинцията на 8 септември. Там се представят всички големи производители и търговци от Китай.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      17 -8
      20:45, 30 юни 2017
      Изгонете китайците!Нали знаете ,че Хамериканците не ги обичат.Ще намразят и нас.Далновидност трябва,младежо областен управител!!!
    • 2
      Ми
      Михлюз
      3 -5
      12:26, 1 юли 2017
      Тия са работяги.Не ни трябват.Харно си е тука в блатото социални помощи.
    • 3
      Шу
      ШУРЕНАЙКО
      17 -4
      12:56, 1 юли 2017
      От тая цялата ЗАИГРАВКА ще спечели Областния щото ще се разходи до Китай за наша СМЕТКА Но дано до септември свърши ФИЛМА БОЙКО - 3 та и областния да артиса
    • 4
      И ламбени шишета да са засяти, на тях земята им харесва, за нея идват. Най-ценното за всички народи и най-не за българите. Рев да няма после!
    Последни новини