Меркел обсъжда предизборна програма за вота

Ангела Меркел и Хорст Зеехофер ще проведат среща на четири очи, на която да съгласуват окончателния вариант на предизборната програма на Съюза (ХДС/ХСС).

Последен кръг от преговори ще бъде проведен и от още няколко други високопоставени политици в партиите, като окончателните резултати от тях ще бъдат представени на Меркел и Зеехофер в понеделник по обед, съобщава изданието Bild am Sonntag, цитирано от "Фокус".

И макар предизборната програма на Съюза (ХДС/ХСС) да изглежда като най-строго пазената тайна в Германия, в медиите все пак изтече информация за съдържанието й.

ХДС и ХСС обещават до 2025 г. да бъде намален наполовина броят на безработните в Германия, който към момента в 2 473 000 души, като по-този начин нивата на безработица ще паднат до под три процента. 

Сред ключовите точки, заложени в документа, с който Съюзът (ХДС/ХСС) ще се бори за подкрепата на електората, е попълването на полицейските сили с 15 хил. нови служители. 

През следващите четири години в Германия трябва да се построят и 1,5 млн. нови жилища, за да се противодейства на изкуственото поскъпване на цените на наемите. 

Интересно е, че в предизборната програма на „сестринските“ партии ще бъде заложено обещание за насърчаване на изследванията за борба с коварни заболявания като рак, деменция и болестта на Алцхаймер.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини