Смесени българо-гръцки патрули започват работа от 1 август по плажовете на Бяло море

Изображение 1 от 6

    Смесени българо-гръцки патрули ще дежурят по плажовете в южната ни съседка от 1 август. За това се договориха шефовете на двете съседни полицейски дирекции в Смолян и Ксанти старши комисар Николай Димов и Йоанис Караманлис. Гостът от Ксанти беше в Смолян по повод празника на МВР – 5 юли. Коментирано е сътрудничеството между силите на реда от двете страни на границата.

    През последните години плажовете на Бяло море се пълнят с български туристи, предимно от Смолянско. Затова и смолянски полицаи ще дежурят там в пика на летните отпуски, за да са полезни на сънародниците си.

    Трафикът през ГКПП Златоград се увеличава с всяка година. Имаме ръст от 15-20 процента, коментира и шефът на Гранична полиция в Смолян Стоян Мандаджиев. Трафикът обаче е неритмичен, в делничните дни е по-слаб и движението през пункта е нормално. В почивните дни обаче настъпва пик и понякога има струпвания на коли и опашки. Освен това се е увеличил и притокът на румънски туристи към курортите в Северна Гърция, ръстът е с 20 на сто повече отколкото миналата година.

    До момента няма инциденти с българи по гръцките плажове на Бяло море. Правим необходимото за облекчаване на режима за туристите, които посещават района на Авдира, каза и началникът на полицията в Ксанти Йоанис Караманлис.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини