Ердоган достигна всички турци чрез мобилните им телефони

В полунощ на 15 юли гласово съобщение от турския президент Реджеп Ердоган бе получено от всички турски граждани, които използваха телефоните си за обаждания, предава AFP.

След набирането на номер, вместо директна връзка, потребителите чували поздравление от държавния глава за националния празник на „демокрацията и единството“.
„Като президент Ви поздравявам на 15 юли - националният ден на демокрацията и единството, и пожелавам на мъчениците милост, а на героите здраве и благополучие“, се казва в съобщението.

„Стига вече, чуваш го дори по телефона. Как може да има такава обида, това е кошмар“, отчаяно коментира опозиционният депутат Айкут Ердогду.

От най-големия мобилен оператор "Turkcell“ обявиха, че от 15 юли клиентите им ще получат 1 гигабайт интернет допълнително по случай празненствата за победата над преврата.

Междувременно Ердоган обяви за пореден път, че парламентът на страната може да се съобрази с "волята на народа" и да одобри връщането на смъртното наказание, специално заради участниците в пуча. И нарече опозиционния лидер Кемал Кълъчдароглу „страхливец“ след изявлението му, че превратът е бил „контролиран“.

„Някои настоятелно твърдят, че превратът е бил контролиран. Опитват се да принизят славната съпротива на нашата нация. Това е наглост и аморалност. Тази нация не трепери и не е страхлива като теб. Тази нация има смелост. Ти нямаш“, гневно заяви Ердоган, докато описваше как Кълъчдароглу е напуснал летище „Ататюрк“ в нощта на преврата.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини