Как да проследим приятелите си в реално време с Google Maps

Google непрекъснато добавя нови възможности към своята услуга Maps.Последното нововъведение е възможността за споделяне на местоположение с роднини, близки и приятели.

Мястото, където сте в момента, ще бъде маркирано на картата. Тази функция е достъпна, както за Android така и за iOS устройствата. Можете да я ползвате и чрез стандартен браузър.

Това е изключително полезно, когато чакате някой и той закъснява. Просто използвайте споделеното местоположение, за да видите дали той не е попаднал в задръстване.

В Google Maps за Android и iOS можете да активирате споделянето, като издърпате лявата странична лента и докоснете Share Location. Съгласете се с правилата за споделяне на местоположението, след което можете да изберете колко дълго да споделяте.

Използвайте бутоните в горния ъгъл, за да изберете от 15 минути до 3 дни, или опцията „Until your turn this off“ за да споделяте за неопределено време, докато изключите сами функцията.

Избирането на определен период от време ви позволява да споделяте местоположението си с линк. Можете да го изпратите чрез всяко приложение, като SMS, имейл или приложение за съобщения. Тези, с които споделяте, могат да виждат местоположението ви в Android, iOS или уеб версията на Google Maps.

Ако изберете да споделите за неопределено време, можете да показвате местоположението си само с Google контакт. Това е полезно за споделянето на местоположението ви със съпруга ви или с детето ви.

Можете също така да споделяте местоположението си по време на пътуване. По време на навигацията докоснете стрелката More и изберете Share trip. След това вашият приятел може да види очакваното време на пристигането ви и може дори да ви последва. И след като пристигнете, споделянето автоматично се изключва.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини