Жените забелязали Крис свирели и го викали, но той избягал

    Иглика Заимова от Триград е една от жените забелязали момче в гората, за което смятат, че е Кристиян. 72-годишната жена казва, че около 10 часа сутринта, докато търсели гъби, видели момче на около 200 метра от тях.

    "Видяхме момче, но кое беше, не знам. Не можахме да го познаем щото беше далече и беше в гръб. И сигурно забелязва, че вървим и почна да бяга надолу. Ам къде отиде, не видяхме."

    Усъмнили се, че това е Кристиян, защото човекът бил с бяла тениска, а времето било доста хладно. "Няма как гъбар или друг човек в такова време да тръгне по къс ръкав. Времето си беше студено, щото вечерта доста валя", споделя Иглика. И продължава да размишлява:

    Ако беше някакъв такъв човек като нас - гъбар, той щеше да се спре и да ни викне. А това момче нито се обърна, нито нищо. Жената с мен /Буйновката/ имаше свирка. Тя свиреше и му викахме  Кристиянче, Кристиянче ... ама еее замина надолу."

    Жените имали телефон, но не се обадили на никой веднага. Помислили си, че ако грешат в селото ще им се подиграват. За това съобщили за случилото се на кмета едва следобед. Той веднага се обадил в полицията и организирали акция. В издирването се включило и следово куче, но дъждът измил следите и не открили нищо, казва разочарован кметът на Триград Цветан Славков. А групите, които издирват ученика, прилагат различни трикове в опит да надхитрят момчето и да го накарат да остави следи.

    То като е хитро момчето може да ни заблуди, но има неща, които ги оставяме. По бараките и вилите в гората. Над врата, под врата. Тя като се отвори вратата, той няма как да забележи това, което сме оставили. Но за съжаление, всичко си е така, както го оставяме - нищо не е помръднало", допълва Славков. Роднини на Кристиян пък смятат, че зад волана не е бил той, а 15- годишната му приятелка. Тази мисъл споделя Ясен Атанасов, който е братовчед на майка му.

    Знам какво може и как кормува. Аз от 30 години карам мотор, той кара по-добре от мен. Да няма никакъв спирачен път?! Не ми се вярва той да е направил тая беля. Той да е шофирал колата. Мислите, че може момичето да е шофирало? Да така се проговори...",отговаря на въпроса ни Ясен.

    В селото почти никой не иска да говори пред камера. Казват, че двата рода вече са се изпокарали и не искат да се намесват. Всички обаче се молят Крис да е жив и здрав. Споделят, че се надяват версията, че някой го укрива и му помага да е вярна. В противен случай мислят, че момчето няма как да оцелее само в гората. И с всеки изминал ден все повече се страхуват да не се е случило нещо трагично с него. Кметът на селото споделя пък, че бащата на Кристиян не е спрял да го търси нито ден. От стреса му побеляла косата. И допълва, че никой родител не е застрахован детето му да извърши подобна грешка.

    Анелия Веселинова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини