Оцелелият от катастрофата под Енихан баба : Не видях Фиданов да е пил алкохол...Цялата беля дойде от спирачките..

Изображение 1 от 2

    Оцелелият като по чудо трети пътник в зверската катастрофа под връх Свобода се възстановява от травмите. 72 -годишният Борис Иванов казва, че трагедията се случила за секунди. "По пътя му казах на Венко, че кара бързичко и той натисна спирачка.Още тогава усетих, че нещо ще стане. Кат натисна спирачката джипа се вдигна във въздуха и се преобърнахме.Първият удар беше най-силен. Нямахме време даже да извикаме", разказва възрастния човек. При преобръщането Борис паднал на земята между седалките. Измъкнал се някак си през люка. Стигнал до канавката, в която лежало безжизненото тяло на Фиданов . Веднага се обадил на 112 и зачакал идването на помощ.

    "Страхотия беше..Джипа беше по таван, нямаше ни волан, ни нищо.Всичко  се беше смачкало.Нямаше време даже да извикаме", припомня си Борис. Човекът е дългогодишен шофьор и смята, че нещо се случило по спирачната система. Не забелязал стрелката на километража.

    В злополучния ден Фиданов го потърсил да му покаже от къде може да се захване вода. Искал да построи в гората чешма за спомен. След това решили да обядват в ловната вила. Правел планове с какъв материал да обковат вилата. Стоели  там около три часа. Борис обаче отишъл да бере чай. 

    "Питат ме дали са пили, но аз не съм видял. На масата имаше някаква бутилка,ама вода ли беше или друго не видях. Пък то пиян човек си личи, ама Венко не беше", казва още бай Борис. Припомняме ви трагичния инцидент се случи  на 20-ти вечерта. При катастрофата  на място загинаха председателя на ОС Баните Велин Фиданов/53г/ и спътникът му Красимир Купенов /52г/.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини