Легнал полицай вдига на бунт Княжево и Владая

От Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт в столичните квартали Владая и Княжево обявяват протестна демонстрация срещу беззаконието в Столична община и Столичен общински съвет от 17 до 19 часа на 30.07.2017 г., която ще се проведе на бул. Цар Борис III.

Недоволните граждани настояват за решаване на проблемите с обществения транспорт чрез изпълнение на предложенията, залегнали в местната гражданска инициатива от 2016 г.: поставяне на светофарна уредба, премахване на пътните съоръжения тип „легнал полицай" и изграждане на улично осветление на пътя София – Перник.

"В резултат на незаконно взето решение и несъобразено с жителите на Княжево, в района на 10-ти километър, Мала кория и Килиите в кв. Княжево бяха поставени съоръжения за намаляване на скоростта на движение на автомобилите тип „легнал полицай", заявяват организаторите на протеста.

"Тази мярка е против волята на местните жители, която е за изграждане на светофарна уредба и доведе до огромни задръствания, замърсяване на въздуха и повишаване на шума. Тези неправомерни и неадекватни действия от страна на управляващите предизвикаха силно недоволство на засегнатите граждани – жители и участници в движението."

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини