Певиците от Полковник Серафимово със Златен Орфей от „Евро фолк” 2017

Изображение 1 от 2

    Първа награда – Златен Орфей и още куп отличия спечелиха с изпълненията си на автентичен фолклор жените от певческата група при НЧ "Отец Паисий 1926" - с.Полковник Серафимово с ръководител Съби Кайджиев. Представянето на родопчанки беше на 1 септември вечерта в рамките на втория фестивален ден от XIV Черноморски събор "Евро фолк-2017". Фестивалът се провежда черноморския курорт Китен и е част от Музикални празници Евро фолк, под егидата на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАФФ, официален партньор на ЮНЕСКО.

    Официалното откриване се състоя на 31 август на сцената в хотелски комплекс Грийн Парк. Над 80 колектива и индивидуални изпълнители от България и Румъния се надпяват и надиграват през четирите конкурсни дни. Изпълненията им се оценяват в 6 категории и две възрастови групи.

    Участниците от Родопите – певческата група на Полковник Серафимово спечелиха не само сърцата на публиката. Заедно с приза Златен Орфей те са носител на почетния знак на "Евро фолк", лауреат първа степен на "Евро фолк" и имат препоръка за световния шампионат по фолклор "Евро фолк" в Несебър и Слънчев бряг. С награди лауреат първа степен се поздравиха и солистките Теменужка Кайджиева, Емилия Каменова и Любка Паскалева.

    Честито!

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини