Четвърта поредна победа за Иван Колев в ендуро шампионата

    През изминалия уикенд в Пампорово, Смолян и Чепеларе десетки планински колоездачи от цялата страна премериха сили в едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България. Elevation999 бе 4 кръг от Българските Ендуро Серии и Държавен шампионат в дисциплината за 2017.

    Събитието се провежда за четвърта поредна година и ежегодно вдига нивото и сложността си. Тази година Elevation999 за първи път бе двудневно състезание, което се случва и за първи път в България въобще. Двата състезателни дни изправиха колоездачите пред сериозно предизвикателство, защото всички участници трябваше да се справят с цели 8 специални отсечки с обща дължина около 30 км.

    Освен техничните спускания изпълнени с всякакви препятствия, като корени, камъни, скални падове и множество стръмни отсечки, състезателите трябваше да заслужат спускането си с не малки трансфери, където всеки на самоход трябваше да достигне до старта на следващия етап.

    Най-добро общо време от всички специални отсечки – точно 42:00.56 минути, успя да постигне ендуро шампиона на България за 2016 Иван Колев, за когото това е четвърта поредна победа в сериите. Това прави Колев и безспорен водач в ранглиста за 2017 с актив от 400 точки.

    Това бе последното събитие за сезона във Велопарк Пампорово – Мечи чал, който ще бъде на разположение на всички желаещи да покарат колело в планината до 17 септември. Тази година летният сезон в курорта бе много успешен, а от управата на Пампорово-Мечи чал имат много сериозни планове за инвестиции и все по-голямо развитие на летния туризъм през следващите години.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини