Честит първи учебен ден!

Над 9000 ученици започват днес училище в Смолянско. Малко под 900 пък са първокласниците, които за първи път прекрачват училищния праг.

Паралелки с по двама и с трима ученика ще функционират и през тази учебна година в някои родопски села. В редица защитени училища посрещат само по един първокласник. Намаляват учениците в първи клас в Смолянска община, но точният им брой ще стане ясен след откриването на учебната година. Общо 33 са утвърдените маломерни и слети паралелки в общината. В училището в село Арда има слята паралелка – 1 и 2 клас, където първокласниците са двама, двама са и второкласниците. Слята е паралелката 1-3 клас и в Широка лъка, където има 1 първокласник и 4 са учениците в трети клас. Маломерни паралелки има не само в селските училища в общината, а и в три учебни заведения в областния град.

И все пак – днес е празник. „Този ден символизира стремежа на българина към знание и наука, събира в едно безгрижието и опита, младостта и мъдростта. Днес е денят на децата и техните родители, на вълнението от неповторимите ученически години. Скъпи ученици, бъдете здрави, весели и щастливи! Учете, творете и мечтайте, трупайте знания. Те ще ви трябват, за да се справяте с всяка учебна и житейска ситуация, ще ви помогнат да откриете хиляди нови и интересни неща за света и за самите вас. Уважаеми педагози, на вас пожелавам успешна и ползотворна нова учебна година, воля и мъдрост в благородната ви мисия. Честит Първи ден на новата учебна 2017-2018 година! На добър час и сполука по пътя на знанието!”, гласи поздравителния адрес, отправен от кмета на Смолян Николай Мелемов.

Честит първи учебен ден и от нас – екипа на СмолянБгвести!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини