Демби и компания остават зад решетките общо 105 години

Софийският градски съд (СГС) присъди по 15 години лишаване от свобода на всички подсъдими за покушението срещу Илиян Версанов.

Подсъдими по делото за стрелбата срещу Версанов на 16 август 2002 г. в квартал "Белите брези" в София бяха Бисер Илиев, Димитър Вучев-Демби, Кирил Карнолски, Рехджан Низам, Цветан Деянов, Росен Пенев и Александър Валентинов.

Двама от подсъдимите поучиха и по още една година затвор за незаконно притежание на оръжие.

Лишаването от свобода е при първоначален строг режим.

Съдът призна като част от годините на присъдата времето, в което някои от подсъдимите са прекарали в ареста в различни периоди от 2002 г. досега. Седмината трябва да платят всички разходи по делото в размер на 2060 лв., както и съдебните такси.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в следващите 15 дни, считано от днес. До реалното й прилагане остават в сила досегашните мерки "Подписка" и "Парична гаранция" за групата.

В началото на заседанието на съдийския състав днес Прокуратурата поиска между 3,5 и 7 години затвор за седмината подсъдими за покушението над Илиян Варсанов.

Първоначално пет години бяха поискани за Димитър Вучев-Демби, който е и ключов свидетел по делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Седем години поиска Прокуратурата за Бисер Илиев, 3 и половина за Кирил Карнолски, пет години за Цветан Деянов и Росен Пенев, за Лъчезар Вучев и Реджан Мисан. Седем години бяха поискани и за Александър Валентинов.

Адвокатът на Илиян Варсанов изрази убеденост във вината само на Кирил Карнолски, Антон Милтенов и Георги Нацов, срещу които обаче производството е прекратено. (Последните двама вече не са между живите. Милтенов бе убит в центъра на София на 30 юли 2005 г. - бел. ред.)

В кулоарите на Съдебната палата Димитър Вучев-Демби отрече да е защитен свидетел по делото срещу Златомир Иванов Баретата.


Преди повече от месец в. Стандарт писа, че Димитър Вучев-Демби е новият "капо ди тути капи". Той е получил благословия от човек от подземния свят, който в момента е следствен, да поеме целия бизнес с наркотици.
Босът му е дал бронирана кола и карт бланш при няколко условия.

Едното било в началото на кариерата си на крупен бос Демби да плаща по 200 бона на месец. А когато бизнесът потръгне, да бъде определена нова, по-висока лепта.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини