Награждават най-добрите музейни плакати на церемония в Смолян

На 19 октомври 2017 г. от 17.00 часа в залите на РИМ „Стою Шишков“ ще бъде открита изложбата на наградените и селектирани плакати от „Националния преглед на музейния плакат – Смолян 2017“.

В Националния преглед на музейния плакат – Смолян 2017 участваха 33 общо музея и художествени галерии- 6 национални, 15 регионални, 8 общински музея и 4 галерии. Най-добрите плакати в Националния преглед на музейния плакат са селектирани и три от тях са определени за награждаване от професионално жури.

Наградените три музея и галерии получават плакети, а церемонията ще бъде след откриване на изложбата. Всички участници в Прегледа получават сертификати от кмета на Община Смолян. Съгласно статута на Националния преглед на музейния плакат – Смолян 2017 журито селектира десет плаката. Сред 10-те селектирани плакати е този на дизайнера Георги Стойков направен за постоянната експозиция на Художествена галерия в Смолян.

От десетте най-добри плаката, участващи в Националния преглед на музейния плакат – Смолян 2017, журито определи за награждаване: Първо място – Исторически музей – Исперих. Награда от Министерство на културата. Второ място – Художествена галерия - Русе. Награда от Министерство на културата. Трето място – Регионален исторически музей – Плевен. Награда от Община Смолян.

Националният преглед на музейния плакат е единствен по рода си конкурс за съвременни рекламни плакати на музеи, на постоянните им експозиции и временни изложби, в който могат да участват всички регистрирани в Министерство на културата музейни институции. Началото на инициативата е поставено през 2015 г. в Смолян, когато се провежда за първи път, в рамките на Националната програма на Европейски дни на наследството.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини