"Дневникът на един луд" на 25 октомври отново в РДТ Смолян

На 25.10.2017 година от 19.00 часа, зала 2 на РДТ "Н. Хайтов" поитателите на театралното изкуство ще могат отново да гледат "Дневникът на един луд" по Н. В. Гогол. Режисьор е Людмила Стоин, сценограф Юлиана Войкова-Найман, а композитор Мира Искърова.
В постановката участват актьорите Атанас Найденов, Делян Илиев и Джована Галиарди.
„Дневникът на един луд“ е история за челната среща на обикновения човек с действителността. История за приемането и неприемането на живота и нещата, които се случват около нас. За избора да чуеш истината и да я игнорираш или изобщо да не я чуеш, макар че целият свят я крещи в лицето ти. Какво правим ние хората с истината, която не искаме да чуем? Луд ли е този, който се опасява от истината? Луд ли е този, който мечтае и не иска да приеме ограниченията?
Въпрос напълно подходящ за героя от постановката Аксентий Иванов Поприщин.
„Дневникът на един луд”е фокусиран върху конфликта на главния герой с неговото социално положение и работно място, като източник на социална позиция. Спектакълът отразява размишления за това, как главният герой би бил нещо по-различно, ако заема друг пост, ако носи различни дрехи и как това би му осигурило така желаната „дама на сърцето“. Това е разказ за службогонството, властоманията, която при героя се развива предимно във фантазията и го води до лудостта да разпознае себе си като  „Крал на Испания“.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини