3 °C

От 2019 г областният управител ще има правомощия за защитените зони по Натура 2000

Дискусия на тема: „Целенасочени политики за развитие на Родопите” се проведе в областната администрация в Смолян. Областният управител Недляко Славов благодари на организаторите от вестник „Марица”. Темите бяха ориентирани към икономическата и социална сфера, както и туризма и инфраструктурата.

“По икономически показатели и доходи, преди 6-7 години регионът ни трайно беше на дъното. Положението ни в настоящия момент показва, че усилията, които полагаме ние, като управленци, бизнесът, местната власт дават резултати.” , обобщи Славов и допълни, че регионът се нуждае от специални подходи, защото област Смолян е различна, единствената изцяло планинска област, само с шосеен транспорт, поради спецификите на релефа.

В тази връзка областният управител отбеляза, че една от приоритетните оси на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е кохезията, която се изразява в преодоляване на социалните, икономическите и всякакъв вид различия, не само между отделните страни членки, но и между отделните региони. „За първи път се говори, че от средата на 2018 година, пилотни или готови за стартиране проекти, ще получат финансиране, което ще преследваме като задача.”

Във връзка с управленските си намерения в инфраструктурен аспект, той изясни: „Стратегическата ни цел е отваряне на областта в посока на север към Пловдив, на юг към Гърция. През последните години, използвайки този основен приоритет, ние имаме конкретни дейности, както по рехабилитация на пътя към Пловдив, така и напредъка по проекта за ГКПП „Рудозем-Ксанти”. Важен приоритет е осигуряването на пътни връзки от и до балансиращите центрове в областта – Девин и Златоград, а нашето желание е, до края на мандата ни, да имаме удобни пътни връзки до всички общински центрове в областта.”

В заключение областният управител сподели новината: „Като реална стъпка за децентрализация, нашето правителство планира делегирането на правомощия на защитените зони от Натура 2000, от 2019 година да бъде в компетенциите на областните управители. Това за нашия регион е изключително важно, тъй като местната общност чрез областния управител ще може по-адекватно да участва в управлението на тези зони.”  

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
06 апр 2020
Последни новини