Кукери от Широка лъка водят шествие в Пловдив- отговарят на Хелуин

За да запознаят децата с традициите и националните фолклорни обичаи в Пловдив ще има шествие на кукери от цялата страна, съобщава Пловдив тайм. Те ще поведат шумно Хелоуин шествие по български на 31 октомври от 18.30 часа по Главната. Дефилето със звънци, гайди и детски шум ще тръгне от Римския стадион и ще стигне до площад Централен.

В празника ще участват децата от занималня "Маги", детски танцов състав "Хорце", танцов състав "Фолклор БГ", гайдарски състав "Родопчани" с ръководител Веселин Козарев, кукерски състави от селата Широка лъка, Сушица, Варвара и градовете Раковски и Разлог.

Пловдвивчани и гостите на града под тепетата ще могат да се насладят на ритуалната кукерска игра за прогонване на зли сили и демони .

Шоуто горещо ще закрият танцов състав "Фолклор БГ”, канят организаторите – Магдалена Топчиева от занималня „Маги” и промоутърът на фолклорни събития Смиляна Захариева.

Патриотичната инициатива "Бургас харесва младите" също организира масова кукерска демонстрация на 31 октомври от 17.00 часа. Шествието има за цел да създаде настроение сред минувачите и да покаже, че има и атрактивна нашенска алтернатива на хелоуинските страшилища.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини