Транспортната комисия: Светофар до съда? Не

Кога ще бъде поставен светофар до съдебната палата в Хасково? Това бе един от читателските въпроси към кмета Добри Беливанов, който препрати питането към комисията в общината. В нея участват представители на администрацията, юристи, от Архитектурата, шефовете на Тролейбусен транспорт и Екопрогрес, на Пътна и Общинска полиция. Председател на транспортната комися е Драгомир Колев.

Членовете й се съгласиха, че там не е удачно поставянето на светофар, защото движението по бул. “България” ще се задръсти съвсем.

По същия начин комисията отхвърли друго читателско предложение – за светофар на кръстовището на Кърджалийска и Македония. Обсъдена бе идеята за тротоарен остров за пешеходци, но и тя бе отхвърлена заради специализираните тежки автомобили на Пожарната, които излизат оттам.

По повод читателско питане за автомобили, които навлизат в пешеходната зона в централната част на града, от комисията уточниха, че това става с пропуск за коли, които зареждат магазини. Въпреки това обаче Общинска полиция ще проверява сриктно дали се спазва Наредбата, защото в нея има ограничение в кои часове може да се навлиза с кола в центъра, независимо че има пропуск.

Светофарът до автогарата свети зелено за пешеходци само 13 секунди, което е недостатъчно, писа до кмета друг читател. Според Транспортната комисия регулировката на светофара не бива да се пипа, защото това ще доведе до проблем при следващото светлинно устройство. Коментирано бе и че за две три секунди този светофар свети червено и за пешеходци, и за автомобили. Така трябва да бъде, за да има време хората, заварени от червен сигнал по средата на улицата, да стигнат до отсрещния тротоар, обясниха пътни полицаи. И е по-добре, отколкото да светне зелено и за едните, и за другите, пошегуваха се униформените.

Необозначената спирка на ул. “Каменна” ще бъде означена със знак и маркировка, пое ангажимент шефът на Екопрогрес Щерю Янев, също член на комисията. Това също бе сред въпросите към градоначалника.

На читателския въпрос законни ли са скобите, поставени на ул. “Балчик” 6 и 7, шефът на КОРЗ обясни, че въпросните скоби вече са премахнати, но има подадено заявление за поставяне на такива, което още не е разгледано.

Комисията реши да направи оглед на ул. “Георги Кирков” в горната й част, до “Тихия кът”, където граждани настояват за поставяне на изкуствена неравност заради високата скорост, с която се движат някои шофьори. Но отхвърли искането за легнал полицай на бул. “Илинден”. Според Комисията по транспорт не бива да се прекалява с поставянето на легнали полицаи. “Както е тръгнало, легналите полицаи в Хасково ще станат повече от изправените”, чу се шеговит коментар, естествено зад гърба на униформените от Пътна полиция.

Сред днешните решения на комисията бе и друго предложение от читателските въпроси към кмета – за преместването на спирката на бул. “България”, до ул. “Марин Дринов”. Според читателя разширение на пътното платно има на метри преди сегашната спирка, но то не се използва от градския транспорт. За сметка на това, когато автобус спре на сегашната спирка, заема изцяло едното платно и затапва движението. Комисията реши да огледа допълнително мястото, макар принципно да се съгласи с предложението.

Разширение ще има и на спирката до автогарата. Там спират автобуси от градския транспорт, от линията за Димитровград и Минерални бани, както и тролеи. Когато се наредят един след друг, няма място в разширението и те също спират на платното. Самата спирка пък е с малък навес и при лошо време там се побират само двама трима души. Транспортната комисия реши това разширение да се удължи, като се премахнат близките перила по тротоара и да се постави още един навес и пейки.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ди
    Димитров
    14 -4
    18:03, 31 окт 2017
    На спирката срещу бившия Пени маркет сега Еконт до бензиностанция Еко кога ще се сложи навес за чакащите градския транспорт а също и на следващите четири спирки в посока кв.Орфей.
    • No
      Nostradamus
      11 0
      19:56, 31 окт 2017
      Г-н Димитров, коя линия минава оттам, че не се сещам? Преди години щеше да има тролейбус 208, както и спрения 408. Но сега тези спирки градския транспорт не ги обслужва. Та кому са нужни там навеси?
  • 2
    Ди
    Димова
    10 0
    18:45, 31 окт 2017
    И камери до 2и3 поликлиника,там е кошмар,нерегламентиран муфта паркинг.
  • 3
    Ня
    някой
    16 -1
    18:49, 31 окт 2017
    Абе вижте голямата , изкопана от ВИК и незапълнена дупка на улица Преслав до съда и тогава приказвайте за светофари
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    10 -6
    19:04, 31 окт 2017
    Умно гледащи кратуни.Знаете ли как се прави проект за светофар?Как се смятат фазите?Какви са стандартите за легнал полицай?Като ви гледам ,се ужасявам!И ,Кръшка,разширение на автобусна спирка се казва "джоб"!
    • Pp
      ppp
      9 -6
      19:13, 31 окт 2017
      И все пак да не забравяме, че Кръшков е журналист, а не архитект....
    • Ма
      Мастията
      13 -13
      20:00, 31 окт 2017
      Абе простьо, на тия хора да не им е работа да смятат фазите на светофара бе тъпа коза. Знае ли наредбата и размера на легналите полицаи. Ти като на всяка статия пишеш коментар, що още не си станал кмет, тъп бидон, седиш с мишешкия си умрял сурат в мизерния си апартамвнт и злобееш. Иди се се метни от моста на кърджалийска. Всички критикувате, а не предлагате алтернатива. Палячовци сте дето редите всеки за всичко!!!
    • Чо
      Чобанина
      6 -12
      20:34, 31 окт 2017
      До мастията - ей недоибана мастио, върви ти да са... Виж коментара
  • 5
    Чо
    Чобанина
    23 -4
    19:35, 31 окт 2017
    Какво стана със забраната за мотори вечер ??? Какво стана със забраната за тежкотоварни камиони да преминават транзитно през града ??? Какво става с контрола за озаптяването на пътните хулигани ??? Кога транспортната комисия ще заработи ефективно !!!
  • 6
    Ге
    Георги
    3 -2
    20:08, 31 окт 2017
    Ако те нимогат има хора който могат да пробват с пробно крьгово.Щото е напьлно вьзможно.И безтова моста е тесен.Ама вьпрос на гледна точка.
  • 7
    Ку
    курти
    17 -1
    20:28, 31 окт 2017
    По добре да има легнали полицаи отколкото никакви.Поне те не са корумпирани
  • 8
    Ки
    кифбанмекгеврек снаб оод
    17 -2
    20:39, 31 окт 2017
    Правилно казано --некорумпиран полицай е легналия полицай
  • 9
    42
    425791
    2 -4
    08:40, 1 ное 2017
    Кога ще пенсионирате най-сетне ************** - пом.директорката на ОУО. От много години е навършила възрастта за пенсия, ама си стои на началническия пост и си взема голямата заплата. Какъв е тоя непукизъм на РУО и на директора на общежитието. Прескачат закона за тази нахална жена. Докога, бе.
  • 10
    Въ
    въпрос
    6 -2
    08:56, 1 ное 2017
    Много по-важен въпрос от светофара е изграждане на кръгови движения до цигарена фабрика и на Дунав и Раковски, колко човека трябва да убият още за да се "самосезирате" ???
  • 11
    12
    123456789_1509530598
    4 0
    12:03, 1 ное 2017
    А за зелена вълна да сте чували случайно??? Какво значи задръстване ще има?
Последни новини