Манол Руженов е новият председател на читалище "Кирил Маджаров" в Устово

    Читалище "Кирил Маджаров-1866" Устова вече има нов председател, след проведеното на 7 ноември извънредно изборно събрание.
    Манол Ружинов и Мария Чиновска са били кандидатите за поста. Преждевременният избор на нов председател се наложи поради кончината на предишния дългогодишен председател доц. д-р Христо Гиневски. Чиновска е специалист социални дейности, областен координатор по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", обучител по проекти на Агенцията по социално подпомагане, изявен общественик съпредседател на Комитета за защита интересите на Устово.

    Залата се оказа тясна да събере всички читалищни членове, желаещи да упражнят правото си на вот за избора на нов ръководител на такава уважавана институция, каквато е читалището.
    Манол Ружинов е амбициозен млад човек с успешни изяви в публично-общинската сфера , специалист " Публична администрация" и "Корпоративен мениджмънт", Председател на Патриотичното сдружение " Родопски хайдути". 
    Кандидатите представиха своите виждания за бъдещето на читалището в Устово и след проведения таен вот с малка преднина в гласовете спечели Манол Ружинов, който обеща, че ще се стреми да привлече повече млади хора в читалището, да разшири и разнообрази дейностите и да обедини усилията на двете институции - читалището и сдружението "Родопски хайдути" за запазване на националната идентичност, за развитието на града и квартала ни и най-вече да накара младите хора да се върната по родните си места, за да се се спре обезлюдяването на региона.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини