Хомосексуален дизайнер ще съди Microsoft

Дизайнер на игри с нетрадиционна сексуална ориентация подаде иск срещу Microsoft, предаде Лента.ру. 38-годишният Джейми Дюран е работил в Lionhead Studios, собственост на известната софтуерна фирма. Сега той иска компенсация от 45 хиляди паунда за нанесени морални и материални щети от колегите му във фирмата. Те нееднократно са го оскърбявали за сексуалната му ориентация, включително с бележки и електронни писма с обидно съдържание. В тях той е бил наричан "Fag Boy Jim" ("Джими педалчето").

Първите писма той получил още през януари миналата година и поради редовните оскърбления изпаднал в депресия. По тази причина не е могъл да работи в продължение на седем месеца.

Дизайнерът иска компенсации не само за моралните щети, а и за времето, в което е бил в депресия. Дюран се е оплакал на ръководителите на отдел "Кадри", но те не могли да повлияят на ситуацията. В началото той се отказал да подава жалба, за да не натоварва обстановката в колектива, но по-късно поискали от него да подпише документ, в който се заявява, че проблемът му е решен и няма претенции към ръководството, но той отказал.

Според Дюран ръководството е проявило безразличие към жалбите му. Все още няма коментар от Microsoft. Джейми Дюран работи в компанията от 11 години и е участвал в разработката и на двете части на играта Fable, отбелязва БГНЕС.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини