Арести за онлайн сексуална експлоатация на деца

Двама мъже от Гоце Делчев са арестувани  в акция на  Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца. 

Спецслужителите по  киберпрестъпността на ГДБОП са започнали разследването срещу 31-годишния З. М. и 47-годишния К. Т заради съмнения за онлайн сексуална експлоатация на деца и разпространение на порнографски материали, които са със сцени с участието на деца.

При обиска на адреса,  ползван от по-младия мъж, са открити  2 000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години. Предполага се, че З.М. е обменял "колекцията" си с интернет потребители от цял свят, споделящи неговите интереси. От компютъра му полицаите разбрали и че под фалшиви самоличности мъжът целенасочено е използвал  "Фейсбук" за да направи контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски представления. В социалната мрежа той ги убеждавал и да му предоставят други  материали с подобно съдържание.

Вторият задържан- 47-годишният К. Т., е използвал анонимността на интернет сайта omegle.com, където е осъществявал целенасочени контакти с момичета, представяйки се за техен връстник. След време, възползвайки се от детската наивност и доверчивост, той успявал да продължи комуникацията чрез приложението "Вайбър" и да ги склонява в реално време да го наблюдават пред камера докато осъществява извратените си желания.

Haskovo.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини