Малката лейди пее джаз (видео)

Хоан Чаморо квинтет с уважавания американски саксофонист Скот Хамилтън изпълнява класиката "Lullaby of Birdland" на Джордж Шеринг.. Забележителен детайл е, че Скот Хамилтън е признат за един от малцината съвременни изпълнители, които пазят традицията на класическия джаз тенор саксофон. Аранжименът е на Хоан Чаморо, а когато след брилянтното интро на пианото встъпва вокалът, задължително ще се заинтригувате коя е изпълнителката. В момента Андреа Мотис е на 21 години, но по време на това изпълнение на живо е тийнеджърка. Свири на тромпет и на саксофон.

Андреа Мотис е възпитаничка на Хоан Чаморо, има богат репертоер през годините, които е част от Младежкия бенд на Барселона, ръководен от наставника ѝ. Андреа изпълнява по вълнуващ начин джаз стандарти, боса нова и самба.

Андреа Мотис е в общинското музикално училище на Сан Андреу от седемгодишна, където е солист тромпетист, по-късно и саксофонист. Работи с Хоан Чаморо от 12-годишна.  Но тя не е най-младата в джазовата формация - там има звезди от 7 до 20-годишна възраст, като уникалната осемгодишна Елза Арменгу, но и други. От 2009 насам бендът издава всяка година дискове и има многобройни участия и концерти. Честно казано, безсмислено е да коментираме кога децата трябва да започват с профилирано обучение. Тук не говорим за деца, а за музиканти и единственото, което можем да направим, е да ги слушаме със затаен дъх. Без разлика от възрастта или страната, откъдето идват изпълнителите и музиката...

Трябва да чуете и втория запис на същия състав изпълнители - Summertime на Гершуин. Всъщност, ако ви е харесало, второто видео е плейлиста, в която сме подбрали няколко от очарователните изпълнения на Хоан Чаморо (диригент, басист) и неговите музиканти.

*Заглавието е вдъхновено от "Lady Sings the Blues"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини