Музикалното училище в Широка лъка изнесе изключителен коледен концерт

Изображение 1 от 6

    Грандиозен коледен концерт изнесоха снощи възпитаниците на музикалното училище в Широка лъка. Гост на фолклорната феерия беше председателят на НС Цвета Караянчева. Фолклорът и традицията е това, което ще спаси нашия народ, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред преподавателите, възпитаниците на Националното училище по фолклорни изкуства в Широка лъка. Тя призна, че за първи път идва в Широка лъка и е останала очарована „от това, което виждам. Особено тези прекрасни деца, които виждам на сцената“, посочи Караянчева.

    Тя призова да пазим традициите, защото с тази българска ценност ще можем гордо да вървим напред във времето и да правим чудеса за България. „Навсякъде, където се намираме, когато чуем български фолклор, сърцата ни се изпълват с гордост, която ни окрилява“, сподели председателят на парламента.

    По думите на депутата д-р Даниела Дариткова децата от това училище и техните преподаватели дават духа на Родопите, а също и духа на България. Тя подчерта, че те са днешните будители и само по този начин, съхранявайки традициите, можем да намерим своето достойно място в Европа. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини