Архиерейският наместник на Смолян: „Благословена да е 2018 година!“

Изображение 1 от 2

    „Честита и благословена да е новата 2018 година! Да посрещаме изпитанията с мъдрост и търпеливо да постигаме успехи в труда и в живота. Доброта и братска любов да осенява нашите сърца. Да полагаме старание за добър и правилен живот, за чиста вяра и добротворство, за радост в семействата! Нека и през Новата година Господ да ни дарява вяра, надежда, любов. Да крепнем с душевни и телесни сили!“ – това са бащинските благопожелания на архиерейския наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион към жителите на Смолян и всички родопчани.

    Той като предстоятел на храм „Св. Неделя“ в кв. Райково възглави св. Божествената Литургия в първия ден на годината, в който Църквата отбелязва Обрезание Господне и Васильовден. С него съслужи енорийският свещеник иконом Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество. Празничният дух бе подкрепен от църковния хор с диригент Росица Казалиева и иподякон Илия Михайлов, както и от дошлите с радост в църквата десетки вярващи.

    На празника бяха донесени за здраве петохлебия, питки, хляб, вино и елей, които архимандрит Висарион и отец Запрян осветиха. Миряни и дечица с родители пристъпиха към тайнството Причастие след пости, изповед и молитви.  

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини